Budskabet i Mindful spisning-bogen er, at man kan nyde sig slank. Hvis du synes, det lyder for godt til at være sandt, så er det, fordi du forveksler nydelse med lyst, eller fordi du ikke forholder dig mindful til nydelse.
Lyst er begæret, motivationen, trangen til behag. Nydelse er selve oplevelsen af behag. Lyst er rettet mod fremtiden. Nydelse er rettet mod nu’et. Som Mindful Eating Practitioner lærer du at skifte gear fra lyst til nydelse, når du spiser.
At forholde sig mindful til nydelse betyder, at du fokuserer din opmærksomhed på oplevelsen af behag, som du oplever den fra øjeblik til øjeblik og accepterer oplevelsen fuldt ud, præcis som den er. Når du gør det, så opdager du, at nydelsen forandrer sig. Den er intens i starten, når du begynder at spise noget, du har lyst til. På et tidspunkt begynder den at aftage og på et senere tidspunkt er nydelsens intensitet faldet til et niveau, der er så lavt, at det ikke kan betale sig rent nydelsesøkonomisk at spise videre. Det lærer du bl.a. gennem chokolade- og nydelsesmeditationen, som vi øver på kurset til Mindful Eating Practitioner. Mmm… 🙂