Kategorier
Brændgaard Bloggen Ernæring (gratis) Ernæringsbloggen Indlæg Offentlig

Hvilket fedtstof er sundest?

Det spørgsmål har jeg fået mange gange på Facebook de senere dage. Så lad mig svare her en gang for alle og så kortfattet som muligt:

Til madlavning: Rapsolie og olivenolie er sundest. Brug begge – enten samtidig eller skiftevis. Hvis du kun vil have en olie i dit køkken, så lad det være rapsolie. Koldpresset, økologisk rapsolie er måske 1 % sundere end varmpresset, ikke-økologisk rapsolie. Både olivenolie og koldpresset rapsolie smager igennem på en, synes mange, ubehagelig måde i f.eks. sødt bagværk. Varmpresset rapsolie har derimod en neutral smag.

På brød: Hvis valget står mellem smør, blandingsprodukter (f.eks. Kærgården) og plantemargarine, så er en blød plantemargarine med et lavt indhold af mættet fedt og et højt indhold af omega-3 det sundeste valg. Det kan f.eks. være Becel.


Discover more from Via Brændgaard

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0 Kommentarer
nyeste
ældste flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer